Az esküvői ruha vásárlása az a pillanat, amire már gyerekként óta vártál, vagy legalábbis az első randevúd óta. Legyen szó bármilyen stílusról, a tapasztalatnak nem kell ijesztőnek lennie. Az esküvői ruha vásárlásáról minden fontos tudnivalót megtudhatsz, a tökéletes esküvői ruhától kezdve a tökéletes fátyolig és menyasszonyi kiegészítőkig.

Kövesd ezeket a lépéseket, hogy könnyen megtaláld az egyetlen igazit - és közben jól is érezd magad:


Lépés 1: Kezdj el böngészni

Amikor elkezded az esküvői ruha vásárlást, végtelennek tűnő stílusok állnak rendelkezésedre: levegős bálterem ruhák, vállat szabadon hagyó sellő fazonú ruhák, hosszú ujjú illúziós ruhák, spagetti pántos tunikák. A lista végtelen. Az inspirációhoz böngészd a különféle szabású esküvői ruhákat, nézd meg, milyen ruhát viseltek a valódi menyasszonyok, és tekintsd meg a legújabb divatbemutatókat a Menyasszonyi Divathéten (mely áprilisban és októberben kerül megrendezésre).

Kezdj el ruhákat próbálni 10-12 hónappal a nagy nap előtt, hogy be tudj rendelni a hat-hét hónapos határidőre, amit a legtöbb szalon követel. Ha nincs ennyi időd, még mindig lehetőséged van rendelni egyedi készítésű ruhát; néhányat akár négy hét alatt is elkészítenek. Készülj fel azonban arra, hogy a kényelemért plusz 10-15 százalékot fizethetsz, ez még nem tartalmazza a siettetett átalakítási díjat sem.


Lépés 2: Döntsd el, hogyan szeretnél vásárolni

Hagyományos Esküvői Szalon

A hagyományos szalonok különböző márkák válogatott kollekcióját kínálják (vagy egyetlen márkáét, ha egy tervező saját üzletébe mész, mint például a Carolina Herrera New York-i butikja). A legjobb üzletek minden menyasszonyt dedikált stylisttal párosítanak egy órás időpontban, egyszerre legfeljebb két menyasszonnyal. A nagyobb szalonokban Hongkongban sok ruhát a hátsó részen tartanak, így fontos, hogy megoszd a látomásodat és a költségvetésedet az értékesítési tanácsadóval, hogy kiválaszthassa az igényeidnek leginkább megfelelő ruhákat.

Emellett érdeklődj meg:

Az árszabályzat: Ha a ruhák többsége nem fér bele a költségvetésedbe, ne okozz magadnak szívfájdalmat, és keress másutt.
Milyen méretűek a próbák: A legtöbb szalonban elérhető a 10-es vagy 12-es méretű próba, ami egy hatos vagy nyolcas méretnek felel meg. Ha nagyobb méretre van szükséged, érdeklődj, hogy előre elhozható-e.
Az adott ruha, amit keresel, az üzletben van-e: Ha nincs, érdeklődj, hogy rendelhető-e.

Szalagavatói Divatbemutatók

A legtöbb szalonban csak néhány ruhát kínálnak minden tervezőtől, így ezek az események ideális lehetőséget nyújtanak az egész kollekció megtekintésére, és olyan promóciókat kapni, mint a ruhák és kiegészítők 10 százalékos kedvezménye. A menetrendeket találhatod a szalon weboldalán, ahol le is foglalhatsz időpontot.


Konszignációs Szalon

A használt ruha vásárlása gyakran pénzt takarít meg. Próbálj ki egy konszignációs butikot, ami úgy működik, mint egy hagyományos szalon. Néhány szalon olyan egyszer viselt ruhákat értékesít a legjobb tervezőkkel, akár 60 százalékos kedvezménnyel az eredeti árhoz képest. Még olyan szabó is van, aki segít alapvető átalakításokkal vagy különleges kiegészítőkkel, például illúziós ujjakkal.

Szalagtartók Áruháza

Néhány jelentős esküvői szalon évente kétszer tart akciós vásárokat Hongkongban. Akár 90 százalékot is megtakaríthatsz az eredeti árhoz képest, de csak próba méretben érhetők el a ruhák, és végső értékesítés van, nincsenek próbafülkék vagy értékesítési személyzet. Hozz magaddal néhány barátot, hogy segítsenek kiválasztani a ruh

Useful Resources: